Projeli çalışmalarımız dahilinde Fas hakkında en güncel ticari bilgilere ulaşabilirsiniz. | TURCONSUL

KİŞİYE ÖZEL PROJELERİMİZ

ÜLKE BAZLI PROJELERİMİZ | FAS

Pazar araştırması ile size sahadan en doğru bilgiyi en güncel haliyle sunuyoruz.

Ülkenin gümrük mevzuatına göre süreçlerinizi sizin için organize ediyoruz.

Yer bulma, kiralama, dekorasyon ve tadilat süreçlerinizi yönetiyoruz.

Ekip kurma ve yönetimi, mali ve yasal süreçleri yerel uzmanlar aracılığı ile çözüme ulaştırıyoruz.

Projelerimiz kapsamında Afrika'ya giriş kapısı | Fas

Fas Hakkında

Öncelikle, Arap ülkeleri içerisinde Fas, Mısır, Sudan ve Cezayir’den sonra dördüncü kalabalık nüfusa sahip ülkedir. Yaklaşık 37 milyon nüfusa ve 720.000 km² yüzölçümüne sahip bir Kuzey Afrika ülkesidir. Başkenti Rabat ve en büyük şehri de Kazablanka’dır. Mağrip ülkelerinden biri olan Fas’ın, Atlantik Okyanusu’dan Cebelitarık Boğazı’nı çevreleyip Akdeniz’de son bulan uzun bir sahil şeridi vardır. Bununla birlikte doğuda Cezayir, kuzeyde İspanya (boğaz boyunca denizden bir sınır ve Ceuta ile Melilla adlarında iki küçük özerk şehir), güneyde ise Moritanya ile komşudur. 

Sonrasında ise resmi ve baskın dini İslam olan ülkenin resmi dilleri ise Arapça ve Berberice’dir. Halihazırda, Fas; Afrika Birliği’nin, Arap Ligi’nin, Büyük Mağrip Birliği’nin, Frankofon’nun, İslam Konferansı Örgütü’nün, Akdeniz Diyaloğu grubunun ve G77’nin üyesidir.

Gümrük Tarifeleri

Son olarak, Fas’ta ürün bazında değişmekle beraber genel anlamda anlaşma olmayan üçüncü ülkelere uygulanan gümrük vergisi oranları aşağıda listelenmektedir. Bununla birlikte, söz konusu vergi oranlarının istisnaları olabildiği gibi anlaşma imzalanan ülkelere uygulanan farklı oranlar söz konusudur.

  • İthalat vergisi : %40
  • Özel vergi : %0,25
  • Katma Değer Vergisi : %20
  • Plastik muhteviyat barındıran ürünlerden ekolojik vergi adı altında mal değeri (ad valorem) üzerinden: %1
  • Ahşap barındıran ürünlerden alınan ve tüm dünyaya uygulanan orman vergisi: %12

Diğer taraftan, iç tüketim vergisi (taxe interieure de consommation) adı altında, limonatalar, gazlı veya gazsız sular, maden suları, sofra suları veya diğerleri, aromalı veya aromasız, biralar, şaraplar ve alkoller, enerji ürünleri ve bitümler, platin, altın veya gümüş eserler, üretilen tütün, elektronik sigara adı verilen elektronik cihazları ve benzeri cihazları şarj etmek için kullanılan sıvılardan vergi alınmaktadır. 

Kaynak: